Vi erbjuder 3 olika utbildningar inom projektet Inkluderande Hälsa. Dessa kan ses som fristående eller som steg 1, 2 & 3 i inkluderande bemötande, där alla 3 ger en bra helhetsbild i bemötande och tillgänglighetsanpassning i relation till NPF och psykisk ohälsa.
Utbildningarna är kostnadsfria och riktar sig till alla föreningar i Kungsbacka kommun.
Efter deltagande får föreningarna ett certifikat för genomförd utbildning och deras logga syns på vår hemsida.
Vad innebär det egentligen att leva med NPF? Välkommen till en lärorik utbildningskväll om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)!
Under utbildningen går vi igenom vad NPF innebär, vilka diagnoser som ingår (samt närliggande diagnoser) och hur de kan påverka en persons möjlighet att delta i fritidsaktiviteter. Vi diskuterar vanliga utmaningar i föreningslivet och hur vi med rätt kunskap och bemötande kan göra stor skillnad.
Hur kan vi se till att alla känner sig välkomna och delaktiga i vår förening? Hur gör vi praktiska tillgänglighetsanpassningar av vår verksamhet? Välkommen till en inspirerande utbildningskväll med Passalen!
Under kvällen får vi lära oss hur föreningar kan anpassa sin verksamhet enligt principen om universell utformning – det vill säga hur vi skapar en miljö där alla kan vara med från början. Passalen Göteborg ger oss praktiska verktyg, konkreta metoder och ökad förståelse för inkluderande bemötande.
Konflikthantering och utmanande situationer
Hur skapar vi ett tryggt och välkomnande föreningsliv för alla?
I den här kostnadsfria utbildningen får deltagare konkreta verktyg för att bemöta utmanande situationer på ett lugnt och respektfullt sätt. Vi fördjupar oss i lågaffektivt bemötande, konflikthantering och inkluderande kommunikation, med fokus på att stärka tryggheten och delaktigheten i föreningsverksamheten. Utbildningen varvas med teori, praktiska övningar och reflektion.
Inom projektet Inkluderande Hälsa erbjuder vi en kostnadsfri Hjärnkollföreläsning med Hallands unga ambassadörer, Tindra och Victor. Genom deras personliga berättelser får vi en inblick i hur psykisk ohälsa kan påverka unga – och hur föreningslivet kan spela en avgörande roll i vägen tillbaka till välmående och sammanhang.
Victor har ADHD, autism, OCD och språkstörning. Tindra har ADHD, autism, Tourettes och OCD. Båda har erfarenhet av att vara hemmasittare under tonåren och båda hittade stöd och hjälp inom idrotten. Även om de har mycket gemensamt skiljer sig deras upplevelser åt. Tillsammans ger de en bred bild över både de utmaningar och de stöd man kan hitta inom föreningslivet och hur en fritidsaktivitet kan bli en väg till bättre hälsa.
Föreläsningen ger en unik möjlighet att lyssna till ungas röster om psykisk ohälsa, inkludering och vikten av trygga fritidsmiljöer. Den riktar sig till föreningslivet i Kungsbacka och är ett värdefullt verktyg för att öka förståelsen och inspirera till förändring.
Är din förening intresserad av att boka föreläsningen?
Kontakta vår Hjärnkollsamordnare via knappen nedan så hjälper hon er.
Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Halland
Energigatan 10A, 434 37 Kungsbacka
Organisationsnummer: 802504-2311
Telefon: 079-333 10 20
E-post: info@nsph-halland.se
Våra medlemmar
Attention Kungsbacka | Autism Halland | RFHL
Falkenbergs Fontänhus | Mind | SHEDO | SPES Halland |Fontänhuset Varberg
© NSPH Halland - Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Halland